HABİTAT ENERJİ
2011 yılında sektöre girmiş yöneticileri tarafından 2013 yılında kurulmuş olup, Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından lisanslı Bitkisel Atık Yağ Toplama ve Ara Depolama hizmeti vermektedir.
Habitat Enerji Firması Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın 25791 sayılı bitkisel atık yağların kontrolü yönetmeliğinde belirtilmiş olan kriterlere uygun olarak faaliyet yürüten ve bitkisel atık yağları geri dönüşüme kazandırarak ülke ekonomisine faydada bulunan yetkili ve lisanslı bir firmadır.
2011
HABİTAT GERİ DÖNÜŞÜM
HABİTAT GERİ DÖNÜŞÜM
İlaç sanayinden ayrılıp Bitkisel Atık Yağ Toplama işine girdikten sonra HABİTAT GERİ DÖNÜŞÜM kuruldu.
İlaç sanayinden ayrılıp Bitkisel Atık Yağ Toplama işine girdikten sonra HABİTAT GERİ DÖNÜŞÜM kuruldu.
2019
DEGAM
DEGAM YAĞ ve KİMYA fabrikası, Türk mühendisliği ile kuruldu.
2023
HABİTAT ENERJİ
Habitat Enerji kuruldu.
Yönetim Kurulu Başkanından Mesaj
Habitat Enerji: Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çalışıyoruz
2011 yılında başladığımız bu yolculukta, bitkisel atık yağ toplama ve biyodizel üretimi alanında önemli adımlar attık. 150’yi aşkın çalışanımızla, ilk günden itibaren temel vizyonumuz halk sağlığını korumak, çevreyi sürdürülebilir bir şekilde desteklemek ve ekonomiye katma değer sağlamak oldu. Enerjimizi bitkisel atık yağlardan topluyoruz ve kızartmalık atık yağların çevreye, insan sağlığına ve ekonomiye zarar vermesini önlemek için kararlılıkla çalışıyoruz.
Kızartmalık atık yağların lavaboya dökülmesi, çöpe atılması veya yanlış şekilde kullanılması, yalnızca çevreye değil, arıtma ve kanalizasyon sistemlerine de büyük zarar veriyor. Bu nedenle, halkı bilinçlendirmek ve toplama sistemlerini yaygınlaştırarak atık yönetimi kültürünü geliştirmek için çalışıyoruz. Çünkü biliyoruz ki:
•1 litre atık yağ toplandığında ve biyodizele dönüştürüldüğünde, ülkemiz 1 litre daha az petrol ithal ediyor.
•Bu süreç, ekonomiye zarar veren bir atığı ikincil bir hammaddeye dönüştürerek, ülkemize ve dünyamıza katma değer sağlıyor.
•Halk sağlığını korumanın yanı sıra, karbon ayak izinin azaltılmasına destek veriyor, çevreyi koruyor ve döngüsel ekonominin temel taşlarını oluşturuyoruz.
•Ayrıca, yarattığımız istihdamla sürdürülebilir kalkınmaya katkıda bulunuyoruz.
Tüm bu nedenlerle, yaptığımız işin yalnızca çevresel değil, aynı zamanda toplumsal ve ekonomik açıdan da kutsal bir görev olduğuna inanıyoruz.
Ancak süreç içerisinde gördük ki, Türkiye’de oluşan bitkisel atık yağların yalnızca %10’u toplanabiliyor. Bu gerçeği değiştirmek için hedeflerimizi büyüttük: Türkiye genelinde bitkisel atık yağların %90’ından fazlasını toplamak için daha güçlü bir misyonla yola çıktık.
Sektördeki deneyimimiz ve yüksek kalite anlayışımızla, yalnızca Türkiye’de değil, Avrupa standartlarını aşan bir yaklaşımla bitkisel atık yağ toplama işinde lider bir marka olmayı hedefliyoruz. Habitat Enerji olarak, doğayı koruyan ve sürdürülebilir enerji çözümleri üreten bir dünya markası olma yolunda kararlılıkla ilerliyoruz.
Temiz bir gelecek için attığımız her adımda, sizlerle birlikte daha yaşanabilir bir dünya inşa etmeye devam ediyoruz.
HABİTAT ENERJİ Vizyonumuz
Kızartmalık atık yağların, halk sağlığına ve çevremize zarar vermesinin önüne geçmek,
Türkiye'de Bitkisel Atık Yağların %90'nın üzerinde toplanmasını sağlamak,
Bitkisel Atık Yağ Toplama işini Avrupa'dan daha iyi yapmak.
HABİTAT ENERJİ Misyonumuz
Türkiye’de kızartmalık atık yağların Entegre Çevre Bilgi Sistemine (EÇBS) kayıtlı bir
şekilde geri dönüşüme kazandırılmasını sağlamak.
Kaliteli hizmet organizasyonunu ve anlayışını tüm Türkiye çapında
yaygınlaştırmaya devam ettirmek.
Hizmet kalitesini Avrupa standartlarına çekmek adına inovatif çözümler
oluşturmak.
Haneler ve işletmeler bazında toplama organizasyonu için işbirlikleri ve
çözümleri üretmek.
Atık üreticisini ve kamuoyunu bu konuda bilinçlendirmek, yönlendirmek.
Konu ile ilgili araştırmalar yaparak kaynak bir yol haritası oluşturmak.
Biz ve Değerlerimiz
ISCC Sertifikalarımız
ISCC, dünya genelinde geçerli olan bir sertifikasyon planı olarak geliştirilmiştir. Sürdürülebilir üretim kriterleri, yönetim kriterleri, izlenebilirlik dokümantasyonu değerlendirmesini ve sera gazı tasarrufu hesaplamalarının bir değerlendirmesini kapsar.
Çevre Lisansımız
- Çevre Lisansı, atık işleme tesislerinin yaptıkları atıkların toplanması, ayrılması, geri kazanılması, geri dönüşümü ve bertaraf edilmesi işlemlerini gerçekleştiren işletmelerin Türkiye Cumhuriyeti Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından almaları, söz konusu faaliyetleri gerçekleştirmelerine izin veren yeterlik belgesidir.